Cidde Ekonomi Forumu 2016

İlgi: TOBB'nin 10.02.2016 tarihli ve 2909 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda; Suudi Arabistan Krallığı Kralı Salman bin Abdul Aziz ve Mekke Vilayeti Valisi Ekselansları Prens Khalid Al Faisal himayelerinde, Cidde Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda, "15. Cidde Ekonomi Forumu (JEF-2016)" nun, 1-3 Mart 2016 tarihlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, 1999 yılından itibaren düzenlenen Forum'un bölgesel ve uluslararası iktisadi ve sosyal konuları ele aldığını ve Ortadoğu'nun öncü stratejik forumu olduğu belirtilmektedir. Söz konusu Forum'a mevcut ve geçmiş devlet başkanları, bakanlar, sanayi liderleri, şirket yöneticileri, girişimciler, akademisyenler ve medya temsilcilerinden oluşan yıllık 2000 katılımcının katılım sağladığı bildirilmektedir.

JEF 2016'da "Kamu Özel Ortaklığı: Etki için İşbirliği" temasıyla, Planlama ve Ekonomi Bakanlığı ortaklığı ile, INSEAD İşletme Okulu ve Girişimcilik Kuruluşu (EO) işbirliğinde, Suudi Arabistan'ın özelleştirilmesi kapsamında Kamu Özel Ortaklığı konusunun ele alınacağı bildirilmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.